Skrämmande med ögonsjukdomar

Hejsan bloggen! Jag är lite på spänd och det beror på att jag har haft lite besvär med synen under några veckor och nu tänkte jag kolla upp om det finns några ögonsjukdomar som är orsaken till besvären. Det är många tankar som snurrar runt i huvudet och jag är en sådan person som alltid misstänker det värsta direkt när jag märker att någonting inte är som det ska vara. I mitt huvud ser jag en rad olika ögonsjukdomar som jag antagligen har. Samtidigt så vet jag naturligtvis att den risken är väldigt liten att så är fallet, men som person har jag alltid varit så här och det är därför som jag också ska gå och kolla upp det. Det har verkligen sina nackdelar med att alltid förutsätta det värsta tänkbara, framförallt så tar det väldigt mycket på psyket och det skapar en viss oro hos mig. Samtidigt så finns det en fördel och det är att jag nästan alltid kollar upp sådana här saker när det inträffar, på så sätt har jag lyckats bibehålla en god hälsa genom att gå på kontroller. Många ögonsjukdomar är ärftliga och i min familj är det ingen som har haft några som helst problem med synen så att jag skulle vara den första med en ögonsjukdom känns ganska så osannolikt. Men som sagt så är det de här hjärnspökena som kommer krypandes fram i huvudet och påverkar mig, så en synundersökning kan verkligen vara bra för att konstatera vad mina besvär beror på och om det är något så enkelt som att jag kanske bara behöver glasögon. För även om det inte går några ögonsjukdomar i släkten så är det ganska många som har glasögon så det skulle mycket väl kunna vara det som är orsaken. Jag ska ringa till en klinik i Luleå under eftermiddagen och boka tid så fort det bara går, önska mig lycka till!